top of page

Consiliere si tratament

ca sa fiti din nou sanatos

     Din prisma medicinii holistice privesc pacientul ca pe un intreg, nu doar ca avand un simptom ce trebuie tratat. 

     Cand recomand un tratament medicamentos intotdeauna am in vedere ce alte medicamente utilizati. Pentru a obtine rezultate cat mai bune e necesar sa retineti cand si cum se administreaza medicamentul. In cazul in care prezentati anumite reactii adverse e important sa imi comunicati telefonic acest lucru pentru a lua decizia cea mai buna pentru sanatatea dumneavoastra.

       Administrarea medicamentelor injectabile si perfuzabile se face doar de catre personal medical calificat (medic sau asistent medical) si numai la recomandarea medicului.              

        Medicamentul ca atare sau dizolvat se poate administra intramuscular (in muschi), intravenos (in vena) sau, mai rar, subcutanat (sub piele). 

     Consilierea igieno-dietetica inseamna formularea unor sfaturi privind stilul de viata si alimentar al pacientului. Aceasta se face individualizat in functie de afectiunea bolnavului.

Se iau in considerare mai multi factori, cum ar fi: 

-stilul de viata actual al pacientului

-greutatea

-indicele de masa corporala

-afectiunile asociate

-profilul lipidic

-bilantul biochimic al litiazei urinare etc.

     Consilierea si tratamentul pentru disfunctia erectila si ejacularea precoce, tratamentul infertilitatii se realizeaza sub stricta confidentialitate dintre pacient si medic.

Numerosi barbati de toate varstele, dar mai ales dupa 40 ani, sufera de disfunctie erectila (cunoscuta si ca "impotenta”) si le este rusine sa vorbeasca despre acest lucru.

Ultimele statistici in domeniu indica o prevalenta a disfunctiei erectile de 22-49% la barbatii cu varste cuprinse intre 40-70 ani. In ceea ce priveste barbatii sub 40 ani prevalenta afectiunii este cuprinsa intre 5-10%.Tratamentul disfunctiei erectile nu se face doar cu un medicament sau un supliment alimentar de care ati auzit sau ati citit intr-o reclama. Numai in urma unei discutii si a unei evaluari medicale se poate stabili un tratament corespunzator.

    Ejacularea precoce este una din problemele care afecteaza viata personala a barbatilor si viata de cuplu in acelasi timp. Prevalenta ejacularii precoce variaza intre 25-40%, in functie de varsta. Identificarea problemei si initiativa de a discuta cu medicul urolog vor sta la baza rezolvarii problemei; veti gasi intelegere pentru problema dumneavoastra si veti beneficia de tratamentul ejacularii precoce.

    Infertilitatea reprezinta o problema serioasa pentru numeroase cupluri. Daca dupa 1 an de incercari de a concepe un copil nu ati reusit, nu mai stati pe ganduri! Rezolvarea infertilitatii incepe prin investigarea partenerului de sex masculin, care apartine de specialitatea urologiei.

    Femeile, in special dupa menopauza, pot suferi de probleme legate de raportul sexual, care pot afecta viata si armonia unui cuplu. Nu trebuie sa considerati ca "asa e normal dupa o varsta”, ci adresati-va cu incredere si pentru astfel de probleme.

    Alte tratamente includ:

  • frenuloplastie peniana

  • sondaj vezical

  • instilatii vezicale

  • schimbare cateter de cistostomie, ureterostomie

  • pansament

  • extragere fire de sutura

bottom of page