Reducere 20% pt copii si pensionari

Terapia psihocomportamentala in disfunctia erectila si ejacularea precoce

Pro-med

Cabinet de Urologie, Ecografie si Medicina Sexuala

-in cadrul Centrului de Scleroza Multipla-

‚Äč+40 744 792 084
In epoca noastra traim intr-o cursa contra cronometru si suntem in mare parte din zi sub influenta stresului. In aceste circumstante tulburarile de dinamica sexuala la barbati sunt tot mai des intalnite.

Ultimele statistici in domeniu indica o prevalenta a disfunctiei erectile de 22-49% la barbatii cu varste cuprinse intre 40-70 ani. In ceea ce priveste barbatii sub 40 ani prevalenta afectiunii este cuprinsa intre 5-10%. Referitor la ejacularea precoce prevalenta variaza intre 25-40%, in functie de varsta.

Expertii in domeniu manifesta o preocupare continua pentru imbunatatirea calitatii vietii pacientilor care prezinta disfunctii sexuale de orice natura.

Terapia psihocomportamentala si cea medicamentoasa reprezinta principalele modalitati de tratament pentru disfunctia erectila si ejacularea precoce. Ele sunt obligatoriu precedate de analiza istoricului medical personal si de examinarea clinica.

Terapia psihocomportamentala se bazeaza pe identificarea problemelor care stau la baza afectiunii si la gasirea unor modalitati de a depasi barierele psiho-emotionale aparute in relatie cu afectiunea.

Abordarea problemei este conditionata in primul rand de decizia barbatului de a se prezenta la medic, renuntand la rusine si false prejudecati. Niciodata nu e tarziu; insa cu cat mai devreme va hotarati sa luati problema in serios, cu atat mai repede va veti putea bucura de rezultatele tratamentului si implicit de o viata sexuala implinita.