Reducere 20% pt copii si pensionari

Pro-med

Cabinet de Urologie, Ecografie si Medicina Sexuala

-in cadrul Centrului de Scleroza Multipla-

+40 744 792 084

  • Pansamentul corect si steril al unei plagi dupa o lovitura, taiere sau dupa operatie este deosebit de important pentru vindecare.
  • Stomele sunt orificii pe abdomen create artificial de medicul chirurg din necesitatea de a asigura evacuarea uirnii sau fecalelor atunci cand acest lucru nu este posibil pe cai naturale. Stomele digestive ("anus contra naturii”) si cele urinare necesita ingrijire speciala pentru a preveni infectia si a asigura buna lor functionare.
  • Drenurile reprezinta tuburi introduse dupa o operatie pentru evacuarea unor lichide din organism care altfel s-ar acumula si ar crea complicatii dupa operatie.
  • Escarele sunt leziuni aparute pe piele la cei imobilizati la pat, in punctele de presiune, acolo unde pielea este apasata cand pacientul sta in aceeasi pozitie, de exemplu culcat pe spate. Ele pot avea diferite grade de severitate si se pot infecta, necesitand ingrijiri speciale, in functie de natura lor.
  • Firele de sutura au rol in vindecarea operatiei prin apropierea celor doua margini ale pielii. Daca o plaga nu este ingrijita corespunzator, ele pot intretine infectia si intarzie vindecarea plagii. In mod normal, firele de sutura se extrag dupa 10-14 zile de la operatie.